Politic

George Maior – premier, Teodor Meleșcanu – consilier! Condiția americanilor pentru ca Victor Ponta să fie președinte

george_maior_sri

E limpede că America a cerut drept garanție pentru acceptarea lui Victor Ponta ca președinte numirea lui George Maior ca premier.

După ședința Coaliției de Guvernare, Victor Ponta a anunțat variantele de premier pe care le va propune în 22 decembrie 2014, după ce devine efectiv președinte, dat fiind că prin plecarea premierului Victor Ponta președintele Victor Ponta va trebui să desemneze un nou premier: Călin Popescu Tăriceanu, Florin Georgescu, George Maior.

Plasarea directorului SRI pe locul trei și condiționat de ceea ce Victor Ponta a definit: „Dacă pentru România apar pericole de securitate strategică şi pentru a da foarte clar garanţii privind continuarea dezvoltării democratice, a obligaţiilor noastre internaţionale” și situarea lui Călin Popescu Tăriceanu pe primul loc a făcut ca presa să muște diversiunea numită Călin Popescu Tăriceanu – iepure și ca premier.

În hei-rupismul specific presei noastre de copy-paste nimeni n-a sesizat unul dintre motivele pentru care s-ar putea apela la George Maior:
Pentru a da foarte clar garanţii privind continuarea dezvoltării democratice, a obligaţiilor noastre internaţionale.

Păi, oameni buni, fraților și cumnaților, a da garanții că un Victor Ponta ajuns la Cotroceni nu va însemna afectarea statului de drept și mai ales deraierea de la dependența de SUA nu e o chestiune de viitor, ci de prezent. E limpede că America a cerut drept garanție pentru acceptarea lui Victor Ponta ca președinte numirea lui George Maior ca premier. De asta ar fi trebuit să se prindă presa noastră etern neghioabă și din faptul că un om ca George Maior nu-și lasă numele folosit doar de dragul campaniei lui Victor Ponta. Dacă adăugăm faptul că Tăriceanu  nu pare atît de entuziast să fie premier, e limpede că în cazul că Victor Ponta devine președinte, America vrea ca siguranță pe George Maior premier.

Dar nu numai atît. A uimit pe proști că Teodor Meleșcanu a primit în schimbul voturilor date lui Victor Ponta funcția de consilier prezidențial pe probleme de securitate. Cum adică, au zis mulți, pentru niște flecuștețe de voturi, Victor Ponta îi dă lui Teodor Meleșcanu cea mai importantă funcție de la Cotroceni? Nu, nu Victor Ponta i-o dă, ci America.

Ion Cristoiu

www.evz.ro

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!