Politic

PNL Giurgiu îşi reconfirmă renumele de partid al giurgiuvenilor

Dacă PDL-ul de la Giurgiu ne-a obişnuit cu lideri şi membri de „vază” veniţi din te miri ce alte părţi, numai din Giurgiu nu, Organizaţia Judeţeană a PNL este cunoscută şi pentru faptul că dintotdeauna a fost condusă şi a avut în funcţiile cele mai importante numai giurgiuveni. Acest lucru a şi contribuit, de altfel, la rezultatele foarte bune pe care le-au obţinut liberalii de-a lungul timpului. Recent, a mai fost produsă încă o dovadă că spre PNL se îndreaptă tot mai mulţi oameni născuţi, crescuţi laGiurgiu. Consilierul municipal Cristian Nemţescu şi consilierul judeţean Ion Vasilache au anunţat vineri, 23 martie, că au decis să se încrie în PNL. Cei doi fac parte dintre cei mai vechi membri ai PDL dar au decis să părăsească acest partid din cauza atitudinii conducerii judeţene.

Cristian Nemţescu a explicat că a demisionat de mai bine de şase luni din funcţiile deţinute în PDL şi nu a mai avut activitate politică. El a spus că s-a decis să se înscrie în PNL pentru că îi cunoaşte bine pe mulţi dintre membrii acestui partid, fiind convins că poate lucra foarte bine alături de ei în administraţie şi politică. În ceea ce priveşte motivele plecării din PDL, Nemţescu a precizat că liderii organizaţiei judeţene au făcut o strategie din a promova oameni pe alte criterii decât cele legate de valoare şi experienţă. „Timp de şase luni, de când am demisionat din toate funcţiile deţinute în PDL, nu am mai avut nicio activitate politică. La PDL, noua conducere şi-a făcut un obicei din a promova oamenii pe cu totul alte criterii decât cele legate de activitatea lor şi de valoare. Între timp, m-am sfătuit cu prietenii mei, cu apropiaţii mei, şi am decis să mă înscriu în PNL, unde cred că voi putea colabora foarte bine cu echipa de aici şi vom realiza multe lucruri bune”, a declarat Cristian Nemţescu.

La rândul său, consilierul judeţean Ion Vasilache a declarat că se înscrie în PNL pentru a-şi continua activitatea politică, după ce a fost exclus din PDL. Excluderea i-a fost comunicată doar verbal de preşedintele PDL Giurgiu, Marin Anton, care nu i-a oferit nicio justificare. Singurul motiv pentru care Ion Vasilache a fost exclus din PDL a fost acela că a participat la şedinţa Consiliului Judeţean, la care Marin Anton dăduse ordin consilierilor PDL să nu se prezinte. „Nu există niciun motiv de ordin statutar pentru excluderea mea, ea mi-a fost comunicată doar verbal de dl. Marin Anton. Acesta mi-a spus, de altfel, că mi se impută faptul că am fost lăudat de preşedintele Dumitru Beianu pentru că am participat la acea şedinţă, la care consilierii PDL nu au venit. Dar eu ştiu că am fost ales consilier să particip la şedinţe, nu să lipsesc”, a arătat Ion Vasilache.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!