Social

Ultima găselniţă a cerşetorilor, metoda păpuşă

atentie_bucuresteni__talhari_periculosi_isi_agata_victimele_cu_ajutorul_cersetorilorA devenit certitudine faptul că metodele de cerşetorie se perfecţionează pe zi ce trece, această lume underground fiind nevoită să inventeze continuu nu doar pentru a supravieţui, dar şi pentru a se dezvolta. Ultima găselniţă, de o reală ingeniozitate, se identifică cu aşa numita metodă păpuşă.
Despre ce este vorba. O tânără mamă ca vai de ea poartă patetic, în braţe, un copil. În fapt, un combinezon pentru bebeluşi îndesat cu haine şi carton pe care este scris un text emoţionant. Strategia funcţionează pentru că trecătorii nu aruncă nicio privire copilului din braţele mamei, altfel decât în grabă. Copilul, în fapt, este o păpuşă încotoşmănită în aşa fel încât să nu i se vadă faţa.

Interesant este că există o lege specială care sancţionează acest gen de infracţiune, pedeapsa fiind mai mare decât în cazul infracţiunii de cerşetorie. În opinia poliţiştilor, ce este de semnalat în ultimii ani vizează creşterea neatenţiei în cazul oamenilor, tot mai grăbiţi să se ducă la muncă ori să-şi rezolve problemele cotidiene, neatenţie de care profită cerşetorii. O atitudine pe care se bazează şi oamenii străzii. O singură privire în direcţia copilului-păpuşă şi întreaga strategie s-ar prăbuşi. Rareori se întâmplă însă ca cineva să se oprească efectiv din drum.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!