Actualitate

Un alt cutremur asemănător celui din martie 1977 se va mai produce de-abia după anul 2060

cutremur-bucuresti-cladiri-1977-timetvro6România ar mai putea fi lovită de un seism puternic, de peste 7 grade pe scara Richter, de-abia în deceniile cuprinse între 2060 şi 2080.
Fostul şef al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu, după ce a recunoscut că nu poate prezice exact acest lucru, a adăugat totuşi că în acest interval – 2060-2080 – există o probabilitate consistentă ca ţara naostră să mai treacă prin experienţa acelui nefast 4 martie 1977. Atunci, peste 1400 de români şi-au pierdut viaţa, majoritatea victimelor fiind bucureşteni.
Mărmureanu a mai precizat că după 2060, în cazul producerii unui cutremur de mare magnitudine, nu ar mai exista pagube materiale serioase, şi nici victime omeneşti.
Un seism de mare magnitudine produs în regiunea Vrancea s-ar resimţi în primul rând în sudul Moldovei, în Muntenia, dar şi în Ucraina şi Republica Moldova.
Conform studiilor istorice şi de specialitate, în ultimii 300 de ani, în zona Vrancea s-au produs 6 cutremure cu magnitudine cuprinsă între 7,1 şi 7,9 pe scara Richter, care s-au soldat cu pagube materiale însemnate şi pierderi de vieţi omeneşti.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!