Actualitate

Un giurgiuvean aprovizionează cu gheaţă majoritatea teraselor şi restaurantelor din municipiu

fabricile-de-gheata-Fabricile de gheaţă de odinioară au astăzi o urmaşă… privată. La marginea municipiului, pe Drumul Stăneştiului, Gelu Bîzdoacă a înfiinţat o firmă ce are ca obiect de activitate producerea şi comercializarea cuburilor de gheaţă.

Spune că meseria a furat-o din Spania, punând afacerea pe picioare în urmă cu un an şi jumătate. A investit zeci de mii de euro pe maşinile de produs gheaţă precum şi pe aparatele de filtrare a apei, cântare şi autoturismele cu care livrează gheaţa la domiciliul clientului.

Cele patru maşini produc două tipuri de cuburi de gheaţă care sunt cântărite şi introduse în pungi, greutatea acesteia fiind de 2,5 kilograme, costul unei pungi fiind de patru lei.

Gelu Bîzdoacă susţine că majoritatea clienţilor provin din rândul patronilor teraselor şi restaurantelor din oraş, şi că cele mai mari cantităţi de gheaţă, aproximativ 400 de kilograme, se vând în week-end. Pragul fabricii de gheaţă a ajuns să fie călcat însă şi de tinerii care în drum spre mare au nevoie de gheaţă care să păstreze reci sucurile şi berile.

Patronul fabricii de gheaţă speră să încheie în scurt timp o colaborare cu un retailer important din România, cuburile giurgiuvene putând fi astfel găsite în toată ţara.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!