Social

Un nou cămin pentru bătrâni, în judeţul Giurgiu

Va fi amenajat la standarde europene şi va găzdui zeci de bătrâni din judeţul Giurgiu. Centrul pentru persoane vârstnice de la Hotarele este în plin proces de amenajare, banii necesari fiind obţinuţi printr-un proiect european câştigat de Consiliul Judeţean în mandatul trecut.

Căminul va primi 48 de bătrâni, care vor beneficia de cele mai bune condiţii. Centrul va avea mai multe dormitoare, săli de mese, băi şi o bucătărie.

De asemenea, va fi înfiinţat şi un cabinet medical, iar în curtea interioară va fi amenajată şi o parcare, în afară de locurile speciale pentru ca bătrânii să se relaxeze. În prezent, clădirea ce va găzdui căminul de bătrâni trece printr-un amplu proces de reabilitare, modernizare şi extindere.

Se lucrează atât la interior cât şi la exterior, iar Căminul de bătrâni de la Hotarele ar trebui aşadar să fie gata la sfârşitul lui noiembrie, iar recepţia să fie făcută în decembrie anul acesta.

Proiectul, prin intermediul căruia este în plin proces de reabilitare clădirea ce a găzduit centrul de copii Sfântul Ioan, a fost câştigat de fosta conducere a Consiliului Judeţean Giurgiu, fiind depus pe Programul Operaţional Regional.

Cu o valoare de 800 de mii de euro, acesta este al treilea din cele şase proiecte depuse şi finanţate de program.

Pe de altă parte, tot în mandatul lui Dumitru Beianu, au fost demarate mai multe proiecte privind asistenţa socială. Astfel, cu bani din bugetul propriu se lucrează la amenajarea unui centru de bătrâni la Singureni, cu fonduri europene se află în reabilitare centrele de la Tântava – pentru persoanele cu dizabilităţi şi se lucrează şi la Mogoşeşti, la centrul medico-social de acolo, cât şi la Complexul de Servicii Sociale din municipiu.

Tot cu fonduri europene, se au în vedere reabilitarea centrului de bătrâni de la Mironeşti şi amenajarea unuia nou la Onceşti, cât şi construirea unui nou centru pentru vârstnici la Mogoşeşti.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

2 comentarii

Schiopu Lina 19 octombrie 2015 at 19:10

Buna seara sunt As.Social in cadrul primariei Com.Prundu ,jud.Giurgiu am un caz social o batranica care vrea sa fie dusa la un azil , eu asi dori sa o aduc la centrul dumneavoastra mai sunt locuri si ce conditi trebuie sa intruneasca .Va las un nr.de contact 0747122985 sau pe adresa de gmail.

Răspunde
Ghețu Elena 24 iulie 2019 at 22:33

Buna seara.Am un bătrânel de 71 de ani pe care as dori să îl aduc la centru dumneavoastră.Momentan este nedeplasabil este internat în spital.Un nr.de contact va rog și un tarif daca se poate.Va mulțumesc.

Răspunde

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!