Sport

CFR Cluj – Slovan Liberec, FC Vaslui – Fenerbahce, Steaua – Spartak Trnava, Rapid – Heerenven

Turul trei preliminar din Champions League şi Europa League le-au hărăzit echipelor noastre adversari oarecum accesibili. Măcar pe hârtie.

În Liga Campionilor, CFR Cluj vor da piept, cel mai probabil, cu campionii Cehiei, Slovan Liberec, team ce nu ar trebui să întâmpine probleme cu campioana din Kazachstan, Şahtior Karagandi.

Pentru cei care nu îşi amintesc, cehii de la Liberec au fost eliminaţi de dinamovişti la penalty-uri cu trei ani în urmă după on neverosimil 3-0 al ”câinilor” în Cehia, după scandalul din Groapă, unde UEFA decisese scor de forfait în favoarea lui Slovan. Cealaltă echipă românească din Champions, FC Vaslui, va întâlni Fenerbahce Istanbul.

Acest tur trei preliminar este ultimul înaintea meciurilor din play-off (care duc în grupe) şi se dispută pe 31 iulie-1 august, respectiv 7-8 august. Dacă echipele noastre se vor califica, îşi vor afla adversarii din play-off pe 10 august, urmând ca pe 21-22 şi 28-29 august să dispute turul şi returul. Dacă vor trece şi de play-off, pe 30 august vor participa la Nyon, la tragerea la sorţi a grupelor, iar pe 18 septembrie ar urma să dispute primul meci din grupe.

În Europa League, Rapid şi Steaua vor juca cu Heerenven, respectiv  Spartak Trnava. În condiţiile în care Rapid nu are cum se împiedica de finlandezii de la MYPA, chiar dacă acest 3-1 din Giuleşti nu este cel mai liniştitor scor, pe 2 şi 9 august, giuleştenii vor întâlni o altă echipă olandeză. Spunem o altă echipă, pentru că au existat recentele precedente numite PSV Eindhoven şi Twente Enschede, precedente de care Rapid şi Steaua nu mai vor să-şi amintească. Şi pentru că tocmai am amintit de Steaua, slovacii de la Trnava, am vrea să credem, nu sunt capabili să realizeze surpriza în această fază a competiţiei. Steaua şi Rapid vor disputa turul şi returul acestei faze pe 2 şi 9 august iar pe 10 august îşi vor afla adversarii din play-off, cu aceştia urmând a se întâlni pe 23 şi 30 august pentru un loc în grupe. Pentru conformitate, să mai spunem că Dinamo aşteaptă dubla din play-off, ca şi câştigătoare de cupă naţională.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!