La zi Social

Unanimitate la Consiliul Local! Preţ subvenţionat la gigacalorie, şi pentru iarna aceasta

clmA fost unanimitate la şedinţa extraordinară a Consiliului Local Municipal de vineri, 14 octombrie. Aleşii locali au avut pe ordinea de zi proiecte ce vizau aprobarea preţurilor locale de producere, transport şi distribuţie a energiei termice în municipiul Giurgiu, dar și procentul subvenției, de 50%, acordat de municipalitate în sezonul 2016-2017.

Aşadar, pentru iarna aceasta preţul gigacaloriei nu s-a majorat, ba chiar a a scăzut la 383 lei, în rețeaua de distribuție, prin scăderea TVA-ului. Populația va plăti la jumătate, respectiv 191,56 de lei. la acest moment, s-ar părea că în municipiu sunt în jur de 5.000 de consumatori ce folosesc sistemul centralizat de încălzire.

Consilierii s-au reunit pe 14 octombrie întrucât municipalitatea va porni sistemul centralizat de producerea a energiei  pentru școli, licee, grădinițe, dar şi instituții publice. În ce priveşte asociaţiile de proprietari, vor primi agent termic doar cele care solicită acest lucru şi care au plăţile la zi către furnizorul de energie termică, urmând ca de la 1 noiembrie, când debutează sezonul rece, toate asociaţiile să primească. Evident, dacă nu au restanţe!

InfoPress

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!