Actualitate

UNIȚI SUB ACEEAȘI EGIDĂ – SPORT, PREVENIRE, REINTEGRARE

 Pentru polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Giurgiu, prevenirea delicvenței juvenile este o prioritate, fapt pentru care în colaborare cu Penitenciarul de Maximă Siguranță Giurgiu, Direcția de Tineret și Sport Giurgiu, Liceul Teoretic “Nicolae Cartojan” și Școala Gimnazială nr. 5 din municipiul Giurgiu, au inițiat o activitate cultural-sportivă.
 Astfel, vineri, 20 aprilie a.c., sub egida “Violența nu are frontiere”, o echipă de fotbal a Penitenciarului de Maximă Siguranță Giurgiu, formată din 10 (zece) deținuți din regimul închis de libertate, a fost invitată de către polițiștii giurgiuveni la un meci de fotbal amical cu echipa de fotbal a Liceului Teoretic “Nicolae Cartojan”, formată din elevi cu performanțe sportive recunoscute la nivel județean.
Pe lângă scopul preventiv, activitatea sportivă a avut și o componentă de reintegrare socială a deținuților ce a constat în exersarea comportamentelor prosociale, munca în echipă și acceptarea înfrângerilor.
Jucătorii au fost premiați cu trofee, tricouri și șepcuțe cu mesaje preventive, pentru a promova  în mediile sociale și profesionale  necesitatea implicării fiecărui individ în orientarea societății către comportamente bazate pe respect, corectitudine și onoare.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!