Actualitate

Vicepreşedintele SUA Joe Biden, întrevederi cu Băsescu şi Ponta

bidenDeşi încă nu s-a stabilit o dată fixă, este cert că vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, va avea întrevederi la Bucureşti cu preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta. Cel mai probabil, la sfârşitul săptămânii viitoare se va petrece acest lucru, ziua exactă urmând a fi anunţată curând, dacă nu cumva modificări de ultimă oră vor da totul peste cap.
Motivarea oficială a vizitei înaltului oficial american la Bucureşti este reprezentată, desigur, de sprijinul acordat României în actualul context regional, cu o criză ucraineană care a generat noi provocări de securitate pentru ţările din flancul estic al NATO.
Interesant este că şeful statului şi premierul aşteaptă o întrevedere şi cu şeful Pentagonului, Chuck Hagel, care şi-a anunţat vizita la Bucureşti în primele zece zile ale lunii viitoare.
De asemenea, luni, 12 mai, Traian Băsescu s-a întâlnit cu adjunctul şefului CIA, Avril Haines, în cadrul întâlnirii fiind discutată situaţia din regiune şi buna colaborare dintre serviciile de securitate ale celor două ţări.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!