Actualitate

Vijelia de marţi seară a lăsat „urme” adânci în cimitirul Sf. Haralambie

copaccimit2Pornită din senin, furtuna de marţi seară a afectat atât municipiul, cât şi judeţul. Şi dacă pe străzile din oraş sau drumurile din judeţ, urmările nu au fost prea grave, pompierii şi autorităţile din fiecare localitate afectată intervenind rapid, în alte locuri, urmele furtunii s-au văzut de-abia miercuri dimineaţă.

Este şi cazul cimitirului Sfântul Haralambie, de pe şoseaua Sloboziei, unde oamenii care au venit miercuri dimineaţă la mormintele celor dragi au constatat că mormintele erau distruse de copacii căzuţi în urma furtunii de marţi seară. Oamenii sunt conştienţi că nu se pot pune cu puterea naturii, însă spun că nu numai natura este vinovată de cea s-a întâmplat în cimitirul Sf. Haralambie. Şi asta pentru că majoritatea copacilor care s-au rupt erau copaci foarte bătrâni (de exemplu, o salcie ruptă aproape de rădăcină, care a distrus cel puţin 10 morminte, era putrezită), deci ar fi trebuit tăiaţi de mult.
Copacii bătrâni au fost rupţi în mai multe zone ale cimitirului, iar angajaţii de acolo lucrau, miercuri dimineaţă, la degajarea mormintelor. Tăiau crengile şi trunchiurile de copaci prăbuşite peste morminte. În unele locuri, pagubele nu au fost prea mari, însă sunt şi morminte ce au fost distruse aproape în întregime, crucile rupte şi devastate. Reprezentanţii cimitirului Sf. Haralambie spun că au fotografiat fiecare mormânt afectat de furtuna de marţi şi că vor încerca să găsească o soluţie pentru a despăgubi familiile ale căror locuri de veci au fost distruse. C.M.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!