La zi Social

Spaţiile verzi din faţa blocurilor ascund pericole reale

groapa blocLa marginea lumii. Aşa par a fi blocurile din complexul CF, cartierul Tineretului. Aflate la periferia cartierului, aceste blocuri par a fi uitate de toată lumea.

Mai grav este că bălăriile crescute în voie ascund pericole, în special pentru copiii din zonă. Plin de bălării şi gunoaie, spaţiul din faţa unuia din blocurile CF ascunde şi nişte gropi mari, lăsate în urmă de angajaţii care, acum doi ani, au schimbat reţeaua de apă.
Oamenii din bloc se tem pentru siguranţa copiilor, care oricând ar putea să cadă. Ei spun că, după ce a fost schimbată reţeaua de apă, groapa în care au fost odată vanele de apă a rămas de izbelişte, placa de beton ce o acoperea fiind dată într-o parte, astfel că oricând acolo poate să cadă un copil.  Şi dacă acolo unde a fost odată căminul de apă, de bine, de rău, placa de beton ar putea fi un avertisment, câţiva paşi mai încolo, o altă groapă este ascunsă de bălării.
Ca să nu se producă vreo tragedie, locatarii blocului au improvizat: au pus deasupra gropii câteva bucăţi de beton şi nişte fiare, însă tot stau cu frica în sân că cineva ar putea să cadă în această adevărată capcană. Iar acestea nu sunt singurele probleme ale oamenilor care locuiesc în CF-uri, ei plângându-se de mizeria ce le înconjoară blocurile (mulţi spun că în acea zonă nu s-a mai făcut curăţenie de ani de zile), de ţânţari, dar şi de câinii care „zburdă” în voie printre blocuri… C.M.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!