Actualitate Social

Vize pentru moldovenii care vor să mai intre în Rusia

MoscovaDeşi cetăţenii Republicii Moldova, foarte curând, nu vor mai avea nevoie de vize pentru a intra în statele Uniunii Europene, acum, dacă vor încă s-o mai viziteze pe Mamuşca Rasia, trebuie să se mai gândească odată.
Moscova a anunţat zilele trecute că va impune un regim de vize pentru statele din Comunitatea Statelor Independente (CSI), printre care se află şi Republica Moldova.
Vicepremierul rus Dmitri Kozak a precizat că Rusia intenţionează să se apere astfel de conflictele interetnice. Este de amintit că, după ce Bruxellesul şi Moscova nu au ajuns la un acord în vederea liberalizării vizelor, dialogul dintre Vladimir Putin şi Uniunea Europeană s-a împotmolit. Într-un atare context, Dmitri Kozak a ţinut să mai spună: ”Fără un regim de vize nu vom putea ajunge la un numitor comun cu UE, ca cetăţenii ruşi să călătorească liber în Uniune. Fiecare e dator să-şi protejeze interesele naţionale.”
Este de amintit că, nu cu mult timp în urmă, vicepremierul Dmitri Medvedev, dar şi Vladimir Putin au dat asigurări că Rusia nu are în vedere introducerea de vize pentru cetăţenii CSI. Din Comunitatea Statelor Independente, pe lângă Rusia, mai face parte Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Kazachstan, Kîrgîzstan, Tadjikistan, Uzbekistan, dar şi… Moldova.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!