Actualitate

Vom construi o Românie din care să nu mai plecăm

gethumb.detailsPreşedintele Klaus Iohannis a susţinut joi, la Ambasada României din Varşovia, un discurs apreciat de unii mult prea optimist, un discurs cu nuanţe demagogice pe care politologii nu au reuşit să-l traducă foarte fidel, având în vedere că Iohannis nu se află în campanie electorală.
Aceasta ar fi o faţetă a monedei. Cealaltă spune că, în fapt, campania electorală pentru al doilea mandat începe din prima zi de lucru a primului mandat. Indiferent că-i vorba de White House, Palace Elysee sau Cotroceni.
Ce a declarat, totuşi, Klaus Iohannis în capitala Poloniei, pentru românii care locuiesc şi muncesc în afara ţării?
”Vă spun astăzi, cu toată sinceritatea, că vom putea construi împreună acea Românie pe care ne-o dorim. Un loc în care ne vom bucura să trăim şi din care nu vom mai fi tentaţi să plecăm. O Românie în care dumneavoastră vă veţi putea întoarce cu inima deschisă. Vom clădi o societate democratică în care să primeze valorice democratice, încrederea în instituţii şi în statul de drept, încrederea în toleranţă, respectul pentru muncă, educaţie şi cultură. Această reconstrucţie a început deja. Vă asigur că vom reuşi, mai curând decât îşi imaginează cei mai sceptici dintre noi, să construim acea Românie din care să nu mai plecăm.” 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!