Actualitate

Votează împotrivă sau se abţin, dar ştiu de ce?

Istoria se tot repetă. La cea mai recentă şedinţă a Consiliului Judeţean, respectiv vineri, 10 iunie, consilierii PDL au votat împotrivă ori s-au abţinut la mai multe proiecte de hotărâre, unele dintre acestea vizând investiţii în ceea ce priveşte CET-ul. Ce-i drept, domniile lor au specificat încă de la începutul şedinţei că nu sunt de acord cu suplimentarea ordinii de zi, pe motiv că nu au avut timp să citească proiectele respective. Unul dintre punctele suplimentare supuse aprobării se referea la Reabilitarea şi modernizarea reţelelor de transport agent termic primar din municipiul Giurgiu, Tronsonul al II-lea. O discuţie pe această temă a avut loc chiar la debutul şedinţei, specialiştii luând cuvântul şi explicând în detaliu proiectul menţionat.

Astfel, directorul SCUT, Sorin Cepraga, a declarat, printre altele, că se intenţionează reabilitarea reţelelor pe tronsonul al II-lea întrucât sumele destinate investiţiei acoperă exact această porţiune.

„Având în vedere că tronsonul de la CET până la prima ramificaţie costă foarte mult şi nu ne putem încadra în fondurile alocate anul acesta, am hotărât astfel ca următorul tronson, din zona de Sud a municipiului către zona de Nord, inclusiv traversarea şoselei Slobozia, să fie cel în cazul căruia ne putem încadra ca şi fonduri”, a specificat Cepraga.

În plus, directorul SCUT a luat cuvântul şi la un alt proiect legat de investiţii privind producerea energiei termice, prin cogenerare, subliniind că această tehnologie este necesară având în vedere faptul că subvenţia la căldură ar putea fi eliminată. Tocmai pentru a fi eliminate şi pierderile, alături de reabilitarea reţelelor primare, producerea energiei termice prin cogenerare va conduce, fără îndoială, la o factură mult mai mică pentru acest tip de serviciu.

Explicaţiile nu au avut însă nici un efect asupra consilierilor judeţeni PDL.

Deşi li s-a cerut în plen să motiveze votul negativ ori abţinerile în ceea ce priveşte investiţiile care trebuie realizate la CET, consilierii PDL au refuzat să mai ia cuvântul.

În afară de proiectele vizând Uzina Termoelectrica, întrucât au decis să nu fie de acord cu suplimentarea ordinii de zi, consilierii PDL s-au abţinut, automat, şi la proiecte de hotărâre ce vizează rezultatele managementului mai multor instituţii subordonate Consiliului Judeţean. În plus, PDL-iştii s-au abţinut şi când a venit vorba despre asocierea dintre Judeţul Giurgiu şi comuna Slobozia în vederea realizării unor lucrări de modernizare la drumul comunal DC 121. Nici acordarea unui sprijin financiar de 20.000 lei Primăriei comunei Buturugeni nu i-a impresionat pe consilierii PDL, cu atât mai puţin acordarea unor sprijine financiare elevilor care au obţinut premii la olimpiade şi concursuri.

De menţionat este că la acest ultim proiect, singurul PDL-ist care a votat pentru a fost Ion Vasilache.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!