Politic

Consilierii PD-L nu au votat proiecte importante pentru judeţ

Cuprinzând iniţial 7 puncte, ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean din 10 iunie a fost suplimentată în ultimul moment cu încă 11, fapt pentru care cei şase consilieri ai PD-L au obiectat, motivând că nu găsesc caracterul de urgenţă al acestor proiecte nou adăugate. Mai mult, aceştia au anunţat din start că se vor abţine de la vot, motivând că nu ar fi avut timpul necesar pentru studierea proiectelor.Deşi acest fenomen s-a produs extrem de rar în organizarea şedinţelor extraordinare, prin suplimentarea ordinii de zi, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, a ţinut să precizeze importanţa şi necesitatea acestor proiecte pentru judeţul nostru, unele dintre acestea vizând lucrări în spaţii deschise şi fiind condiţionate de o vreme favorabilă.

Cu toate argumentele şi explicaţiile pertinente aduse de preşedintele Beianu, aşa cum ne-au obişnuit, consilierii PD-L au făcut  din nou notă discordantă cu majoritatea, adevăratul motiv fiind, de fapt, lipsa unor îndrumări din partea liderului PD-L Marin Anton. Cel care  nu a avut timpul necesar pentru studiul proiectelor respective.

Prin neasumarea implicării şi răspunderii la promovarea unor proiecte vizând interesul general al cetăţenilor acestui judeţ, consilierii PD-L au demonstrat încă o dată că politica  partidului pe care o fac se rezumă doar la a se conforma, prin servilism, la indicaţiile trasate şi impuse de superiori.

Dacă pe tot parcursul şedinţei, domnul Ion Vasilache a preferat să se abţină de la vot, nu la fel au stat lucrurile atunci când şi-a prezentat opera – editarea unei reviste reprezentativă pentru învăţământul giurgiuvean: 30 de ani de activitate a Grupului Şcolar “Miron Nicolescu” din Giurgiu (Liceul de Chimie) al cărui director în exerciţiu este. În acest context a putut aprecia contribuţia şi sprijinul Consiliului Judeţean fără de care această revistă, extrem de interesantă, altfel, nu ar fi văzut tiparul.

Concludentă a fost însă, intervenţia consilierului PNL Ion Gaghii care, fără nicio legătură, credem noi, cu cele derulate în şedinţă, a făcut o remarcă înţeleaptă, iar cei care au avut voie să înţeleagă (fără permisiunea liderului de partid) au putut să o facă: “Stimaţi colegi, domnule preşedinte, stimaţi invitaţi, cu îngăduinţa dumneavoastră, vă rog să-mi îngăduiţi a vă spune şi eu câteva lucruri. Problema unora, atunci când fac eforturi supraomeneşti pentru a părea mai proşti decât sunt în realitate, este aceea că, de cele mai multe ori, le şi reuşeşte. Mă delimitez categoric de această tagmă şi cu experienţa pe care o am într-ale presei şi ale editării de carte, vă vorbesc despre această revistă a Liceului Miron Nicolescu, ca despre un real succes. Vreau să-i felicit pe toţi cei care au contribuit la reuşită, inclusiv pe colegii mei din Consiliul Judeţean care, în unanimitate, au acordat sprijin financiar. Sunt 30 de ani de muncă în condiţii dificile, în condiţii grele, în condiţii pe care acum 20 de ani, eu, personal, nu credeam că le vom mai retrăi vreodată. Această revistă vine să ne demonstreze că şcoala românească are valori, are dascăli şi dacă dorim să progresăm n-o putem face prin închiderea şcolilor, tăierea salariilor dascălilor sau prin disponibilizări. Vrem să avem un viitor care să preia conducerea acestei ţări? Atunci să creăm condiţiile pentru a avea performanţă. Felicitări domnului Vasilache pentru ceea ce a făcut la acest liceu, felicitări colectivului de redacţie dar şi tuturor celor care au realizat concepţia grafică, una extrem de interesantă.”

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!