Social

Vrei să faci o facultate de dragul părinţilor? Dă la drept

585Uniunea Naţională a Barourilor din România a publicat de curând o statistică mai mult decât îngrijorătoare. Dintr-un total de 47 de facultăţi de drept, câte sunt în România astăzi, doar 14 dintre ele au înregistrat un grad de promovabilitate peste 0%.

Conform statisticii privind mediul academic de provenienţă al candidaţilor admişi la examenul de primire în profesia de avocat, pe primul loc într-un clasament cu cei mai mulţi candidaţi admişi se află Universitatea Bucureşti – 291 studenţi promovaţi, adică 37,4%. Pe poziţiile a doua şi a treia se află Babeş-Bolyai Cluj Napoca şi Alexandu Ioan Cuza Iaşi, cu 134 studenţi (17,2%), respectiv 82 studenţi (10,5%) admişi.

Una pesta alta, în topul primelor 10 universităţi ce au dat studenţi care au devenit avocaţi în 2013, procentul de promovabilitate variază între 37,4% şi 1,93%, adică între 291 candidaţi admişi şi 15. Printre instituţiile care nu au înregistrat nici un admis la examenul de primire în avocatură se regăsesc Universitatea Ecologică Bucureşti, Universitatea Româno-Germană Sibiu, Institutul de Drept şi Relaţii Internaţionale Nicolae Titulescu sau  Univesitatea Dimitrie Cantemir Iaşi.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!