La zi

Vrei să fi recrutat de către SRI? Cerinţele sunt multiple

se-fac-angajari-la-sri-cerintele-pentru-a-fi-recrutatDacă intri pe pagina de internet a Serviciului Român de Informaţii, vei putea urmări un film care te ajută să îţi verifici aptitudinile specifice muncii într-o astfel de instituţie. Asta, desigur, dacă îţi doreşti să devii viitorul 007 şi să îi iei locul lui Sean Connery, Pierce Brosnan sau Daniel Craig în celebra franciză James Bond.
Lăsând gluma deoparte, trebuie spus că după urmărirea filmului postat de către SRI, ar trebui să reţii din prima cum era îmbrăcat spionul, la ce oră se petrece scena, dar şi să fi identificat omul de legătură. Dacă ai fost capabil de toate acestea, un prim pas a fost făcut. Este posibil să ai caracteristicile/calităţile necesare.
Oricum, la SRI ajung în general oamenii excepţionali, cei mai buni dintre cei mai buni; olimpicii, şefii de promoţie, foştii elevi de elită. Este important să reţii – revenind la filmul invocat – detalii precum reclamele de pe stradă sau culorile anumitor obiecte.
Aceste calităţi sunt importante, dar nu definitorii, suficiente.
Ofiţerii SRI sunt specializaţi în psihologie, IT, economie, drept, istorie, antropologie, limbi străine, medicină militară. Sunt oameni cu o înaltă educaţie şi cu o cultură generală demnă de cei mai subtili intelectuali.
Pe de altă parte, astfel de oameni nu au parte de o viaţă normală. Angajaţii serviciilor de inteligenţă nu pot pune familia pe primul plan şi în nici un caz – când ajung seara acasă, dacă ajung – nu pot răspunde la banala întrebare ”Cum a fost azi la serviciu?”. 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!