Actualitate Educație La zi Social

Ziua comunei Stănești, o sărbătoare reușită!

Comuna Stănești a îmbrăcat la sfârşitul săptămânii straie de sărbătoare. Distracţia şi muzica bună au fost ingredientele zilei
Pe o vreme superbă, numai bună de sărbătorit, sătenii din comuna Stănesti s-au adunat, sambătă, 8 septembrie, să serbeze Ziua comunei, împreună cu invitaţii lor. Satenii și-au pus straie de sărbătoare și s-au bucurat, cu mic cu mare, de frumosul eveniment. O sărbătoare aparte, o explozie de bucurie, care a adunat întreaga comunitate pe platoul din fata caminului cultural din Stănesti.
“Astăzi este o zi de mare sărbătoare pentru localitatea noastră. Sărbatorim azi, de Nasterea Maicii Domnului, ziua comunei noastre, un motiv de a petrece impreuna. In calitate de primar, va multumesc ca ati venit in numar asa de mare, nu este o surpriză ci o confirmare că ziua comunei trebuie să devină o traditie. Le multumesc si invitatilor nostri, pentru că au ales sa fie astăzi în mijlocul nostru.
Nu mi-am propus să fac un bilant, însă este tot mai evident că localitatea noastră se află într-un amplu proces de dezvoltare şi modernizare.
Mă bucur că am reușit să demarăm, în acești doi ani de mandat, multe proiecte necesare comunitatii. Cele mai multe vizeaza infrastructura si educatia. Avem contracte de finantare cu MDRAP, pentru drumuri – cu o valoare de 9 milioane lei, pentru extinderea scolii – de 1,6 milioane lei iar pentru reteaua de canalizare si statia de epurare – suma prevăzută este de 2,3 milioane lei.
Dacă în prima etapă am pietruit 32 de străzi, acum aşteptam să finalizăm procedurile pentru a le asfalta. De asemenea, o parte din ceea ce ne-am propus am si realizat .
Am reusit sa imprejmuim terenurile de sport din toate localitatile, sa amenajăm fostele sedii din Ghizdaru si Balanu, precum si fîntana Duduita unde vin zilnic sute de oameni, chiar si din localitatile vecine, pentru a lua apă.
Se lucrează intens la amenajarea trotuarelor fiindcă ne preocupă siguranta locuitorilor, din acelasi motiv vom implementa in comuna un sistem de monitorizare si supraveghere video a străzilor.
Despre realizări si proiecte am putea vorbi ore bune, însă astăzi este ziua noastră a tuturor, este Ziua comunei. Este şi ziua în care sărbătorim Naşterea Maicii Domnului, Sfânta Maria mică. La mulți ani tuturor și să dea Dumnezeu ca și la anul să ne putem bucura de această sărbătoare a comunei.”, a declarat Dănut Mitrea, primarul comunei Stănesti.
Special pentru oameni, Primăria şi Consiliul local Stănesti au pregătit un spectacol de exceptie, cu un invitat special care este îndrăgit de toti, Gelu Voicu si cu formatia de muzică populară „Natalia si Bănică de la Giurgiu”.
Autorităţile au reuşit astfel să le ofere locuitorilor un eveniment deosebit, cu manifestări ce au satisfăcut toate gusturile. Localnicii și-au dorit să aibă și ei un astfel de eveniment și iată că primarul Danut Mitrea și Consiliul Local le-au oferit momentul de veselie, pe care îl meritau, intr-o zi specială: de Nasterea Maicii Domnului, Sf. Măria mică. A fost un  bun prilej de a socializa, o ocazie bună de a mai sta de vorbă cu cetățenii, de a le afla păsurile și dorințele, altfel decât într-un mediu oficial, în cadrul primăriei. Este o zi pe care primarul le-a dedicat-o tuturor locuitorilor comunei și s-a bucurat nespus de mult să fie alături de ei în aceste clipe minunate, privind cu speranță spre viitor.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!