Eveniment

Ziua Pompierilor – sărbătorită în avans și la Giurgiu

pompieri-giurgiuLa 13 septembrie 1848 a avut loc Bătălia din Dealul Spirii, ultima confruntare  armată disputată pe teritoriul românesc dintre structuri militare ale Țării Românești și un corp de armată otoman.  În urma acestei lupte au căzut mai mult de jumătate din efectivul companiei de pompieri, așadar recunoașterea faptului că 13 septembrie 1848 este unul dintre cele mai semnificative momente din tradițiile de luptă ale pompierilor a fost una unanimă, prin urmare 13 septembrie este sărbătorită ca fiind Ziua Pompierilor.

Ziua Pompierilor se sărbătorește și la Giurgiu încă de mâine, 11 septembrie, iar programul activităților începe de la ora 09.00 cu o întâlnire la sediul ISU “Vlașca” din municipiul Giurgiu, cu pompierii pensionari, ocazie cu care va avea loc și festivitatea de înaintare în grad înainte de împlinirea stagiului minim a 4 cadre militare. Tot pe 11 septembrie 2015, ora 10.00 pompierii pensonari vor vizita subunitățile de intervenție ale inspectoratului cu un microbuz pus la dispoziție de ISU Giurgiu. În cadrul acestei festivități, vor fi înantați în grad 4 subofițeri și un ofițer.

Activitățile dedicate “Zilei Pompierilor” vor continua și pe 13 septembrie 2015, în parcul “Mihai Viteazul”, între orele 18.00 – 22.00, unde vor avea loc exerciții demonstrative și o expoziție tehnică și de echipament de intervenție.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!