Actualitate

Antreprenoriatul rural – dezvoltarea sustenabilă a comunității

art andreeaPeste 400 de giurgiuveni beneficiari în proiectul “Antreprenoriatul rural – dezvoltarea sustenabilă a comunității din regiunea Sud Muntenia”

Miercuri, 9 septembrie a.c., în Sala de Conferințe a  Consiliului Județean Giugriu,  a avut loc conferința de final a proiectului “Antreprenoriatul rural – dezvoltarea sustenabilă a comunității din regiunea Sud Muntenia”, organizaăa de Fundația Estuar în parteneriat cu Asociația Four Change și RD Global Project Consulting SRL.

Scopul proiectului a fost să crească accesul de ocupare în domenii non agricole pentru 432 persoane din satele și comunele județului Giurgiu. Persoanele incluse în proiect au participat la cursuri de formare în domeniile: contabilitate primară, administrarea afacerii, folosirea calculatorului și competențe sociale și civice, au primit consiliere pentru angajare și au învățat să elaboreze planuri de afaceri.

“Ideea proiectului ne-a venit acum 2 ani, căci de atunci a fost scris proiectul împreună cu partenerii noștri, For Change,  unde am făcut o analiză a satelor românești din jurul orașului Giurgiu, unde noi avem o activitate constantă și ne-am dat seama  că sunt foate multe persoane fără loc de muncă… Astfel ne-am gândit la un mix de servicii pentru acest proiect, consultanță pentru deschiderea unei afaceri, dar și cursuri de calificare”, declara Amedeea Enache, director executiv Fundația Estuar.

Sunt peste 400 de giurgiuveni înscriși în acest proiect, printre care persoane ce sunt implicate în agroturism, persoane care și-au deschis crescătorii pentru pui sau persoane care fac dezvoltare de pagini web.

Comunitățile care au fost vizate în acest proiect au fost: Roata, Crevedia, Cosoba, Oinacu, Găujani, Slobozia și Băneasa.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!