Actualitate

11 februarie – Ziua Europeană „112”

Intervenția în cazul unor animale agresive, tulburarea ordinii şi liniştii publice sau aplanarea unor stări conflictuale – sunt principalele solicitări la care au răspuns jandarmii în urma apelurilor la numărul unic de urgență “112”, în anul 2018. Peste 470 de apeluri au fost redirecționate Jandarmeriei Giurgiu şi soluționate în cel mai scurt timp. 

Şi folosirea responsabilă a numărului unic de urgență 112 a fost în atenția jandarmilor. Astfel, pentru creşterea gradului de informare și conștientizarea importanței acestui sistem, pe timpul activităților preventive organizate în instituțiile de învăţământ au fost prezentate situaţiile în care trebuie utilizat numărul de urgență.

Cu toate acestea, anul trecut, în 36 de situații au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6.450 lei pentru solicitarea intervenției la fața locului, fără motiv întemeiat.

 „112”se folosește pentru a contacta gratuit serviciile de urgență din orice rețea de telefonie mobilă sau fixă. Prin intermediul acestui număr se asigură asistență imediată în situații în care este pusă în pericol viața, integritatea, sănătatea cetățeanului, ordinea publică, proprietatea publică / privată sau mediul.

La nivel european, data de 11 februarie marchează Ziua Numărului Unic “112”.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!