Actualitate Comentarii Comunicate

3 aprilie – Ziua Jandarmeriei Române

Sărbătorim astăzi 174 de ani de la momentul înființării Jandarmeriei Române, instituție a cărei istorie a început să se scrie în anul 1850, pe data de 3 aprilie, când Domnitorul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica, a promulgat „Legiuirea pentru reforma corpului slujitorilor de Jandarmi”.

Cu această ocazie, astăzi, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu, a avut loc festivitatea de premiere a jandarmilor care s-au remarcat pe plan profesional prin merite deosebite.

Domnul locotenent-colonel Neculai Alexandru, prim-adjunct al Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu a primit Diploma de merit pentru contribuția deosebită la dezvoltarea valorilor instituționale și profesionalismul manifestat în îndeplinirea misiunilor încredințate.

Totodată, domnului locotenent-colonel Carastere Cristian i-a fost acordată de către inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu, Insigna Onorifică „Jandarm de onoare al unității” pentru îndeplinirea în mod exemplar a misiunilor încredințate.

De asemenea, 20 de militari din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu, respectiv 3 ofițeri și 17 subofițeri, au fost avansați în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim.

Armă de elită, Jandarmeria Română a fost parte activă la marile evenimente militare ale Armatei Române, fiind adaptată permanent, de-a lungul anilor, la realitățile societății românești și evoluând odată cu această.

Vă mulțumim pentru încrederea acordată și vă asigurăm că vom fi permanent în sprijinul dumneavoastră pentru orice situație cu care vă confruntați!

La mulți ani, Jandarmeria Română!
La mulți ani, dragi colegi jandarmi!

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!