Actualitate

Copiii crescuți de bunici sunt mai… grași! Așa relevă un studiu recent

Deși pare greu de crezut, acesta este rezultatul a 23 de studii efectuate în Statele Unite și în alte opt țări de o echipă de cercetători de la Universitatea Washington.

Conform studiilor, copiii care au fost îngrijiți de bunici aveau șanse cu aproape 30% mai mari de a fi supraponderali sau chiar obezi.

„Cu toate că oferă înțelepciune și îndrumări, unii bunici își pot îndemna nepoții să mănânce mese mai mari și mai frecvente și le oferă acestora dulciuri ori mâncare prăjită ca o modalitate de a le arăta dragoste. De fapt, în unele culturi, bunicii pot fi, de asemenea, mai susceptibili să scuze copiii să facă treburile gospodărești, o formă-cheie a activității fizice”, a explicat Ruopeng An, profesor asistent, unul dintre autorii studiilor.

Acesta a adăugat că afluența și faptul că nepoții lor sunt bine hrăniți sunt apreciate și de dorit în viziunea multor bunici, întrucât aceștia au suferit foame și de sărăcie în tinerețe.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, România se situează pe locul al doilea în Europa la capitolul obezitate infantilă, principala cauză a acestui fenomen extrem de îngrijorător fiind sedentarismul.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!