La zi

35 de miliarde între 2014 şi 2020

Leonard Orban, ministrul Afacerilor Europene, a declarat astăzi, luni, 17 septembrie, că România urmăreşte să obţină alocări de fonduri europene de cel puţin 35 de miliarde euro în perioada 2014-2020. Această sumă a fost, în fapt, alocată României între 2007 şi 2013. Că nu am ştiut să o obţinem, că nu am ştiut să ”absorbim” aceşti bani, asta e o altă poveste.

Deocamdată, citat de Agerpres, Orban a precizat: ”Este foarte important ca negocierile să fie bine pregătite, atât în ceea ce priveşte sumele pe care le-ar putea absorbi România pe perioada respectivă, cât şi din punct de vedere emoţional. Deocamdată, mandatul pe care-l urmărim este să obţinem o situaţie bugetară mai avantajoasă decât cea din prezent. Pentru actuala perioadă de programare, 2007-2013, suma pe care o are pe hârtie România este de 35 de miliarde de euro, deci undeva ar trebui să primim chiar ceva în plus.”

Cât priveşte negocierile propriu zis, există speranţe ca ele să se încheie până la sfârşitul acestui an sau în primul semestru al anului 2013.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!