La zi

80% dintre candidaţii la evaluarea naţională au media generală peste 5

Doar 68 de note de zece obţinute la ambele probe de concurs, dar în schimb peste 1.500 între 5 şi 5,99. Luni, 27 iunie, elevii care au făcut contestaţie după primirea rezultatelor la evaluarea naţională, au văzut care sunt răspunsurile finale. Dacă ne luăm după mediile afişate în această vară, am putea spune că vremurile cu foarte multe medii peste 9.50 sunt demult apuse. Puţini sunt elevii care au reuşit performanţa să obţină medii de zece la cele două discipline- limba şi literatura română şi matematică. La polul opus, sunt extrem de mulţi cei care au obţinut note mai mici de şase.

Făcând o medie, aproape 80% dintre elevi au media generală de cel puţin cinci. Predomină mediile între 5 şi 5,99, urmate de cele între 6 şi 6,99 şi foarte puţine – 57 la română şi 11 la matematică, sunt notele de zece. Nu sunt însă de neglijat nici elevii care nu au dat deloc bătăi de cap profesorilor evaluatori, lucrările lor, mai mult albe, fiind notate cu mai puţin de două puncte. La limba română s-au acordat 46 de note între 1 şi 1.99, iar la matematică, alte 51.

Trebuie ştiut că pentru media de admitere în învăţământul preuniversitar, media generală a examenului de evaluare naţională are o pondere de 50%, şi tot la fel de importantă este media generală de gimnaziu.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!