O relaţie cu o firmă de avocatură cu ajutorul căreia s-a reuşit rezolvarea celei mai mari probleme a momentului, respectiv privatizarea CET. Preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Beianu, a făcut recent câteva precizări legate de un subiect lansat de curând în presă, privind contractul semnat între Consiliului Judeţean Giurgiu şi casa de avocatură a senatorului PD-L Mircea Andrei.
Dumitru Beianu a declarat că această colaborare există dinainte de a fi preluat el mandatul de la predecesorul rău, şi că avocaţii casei de avocatură respective şi-au făcut datoria, cu atât mai mult cu cât procesul de privatizare al SCUT a fost unul extrem de complicat. Avocaţii cunoşteau deja toate detaliile juridice legate de privatizarea Uzinei Termoelectrica, iar procentul încasat în baza contractului nu a depăşit 3% din valoarea pachetului de acţiuni vândut către Global Internaţional.
„La venirea mea în Consiliul Judeţean, am găsit un contract semnat între predecesorul meu, Victor Boiangiu, şi Casa de Avocatura Andrei şi Asociaţii, exact pe procedura de privatizare a SCUT începută pe timpul domnului Boiangiu, în raport cu firma Mechel. Privatizarea aceea a eşuat cu firma rusească din motive deloc imputabile Casei de Avocatură respectivă”, a spus Beianu. Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu a precizat că după ce a preluat contractul şi a decis continuarea colaborării, avocaţii şi-au dovedit profesionalismul.
„Am fost foarte mulţumit de activitatea avocaţilor, de profesionalismul şi de faptul că şi-au îndeplinit rolul avut în această privatizare. Având în vedere faptul că dânşii ştiau deja până la nivel de detaliu tot ce era de ştiu, pentru a putea finaliza această privatizare, s-a decis continuarea colaborării şi încheierea unui alt contract”, a mai spus Dumitru Beianu.