Social

Să ne tratăm… bulgăreşte

Giurgiuvenii care au probleme cardiace grave ar putea ajunge mult mai repede la un specialist. Decât să parcurgă zeci de kilometri până în Capitală, ar putea scurta distanţa, mergând la Ruse. Autorităţile din Giurgiu şi cele din Bulgaria au un proiect în domeniul medical, a anunţat recent prefectul judeţului Giurgiu, Robert Cristoi.

Prefectura judeţului nostru şi cea din Ruse, cu sprijinul Consiliului Judeţean Giurgiu, vor continua discuţiile demarate anul trecut, pentru semnarea unui protocol de colaborare în domeniul medical şi în cel legat de situaţiile de urgenţă. Astfel, potrivit lui Cristoi, giurgiuvenii cu probleme grave cardiace, care au nevoie urgent de îngrijiri medicale ar putea fi transportaţi la un spital de profil din oraşul de peste Dunăre. În acelaşi timp, pe modelul unei unităţi sanitare din Călăraşi, şi la Giurgiu ar putea veni să lucreze medici bulgari.

„Pe 11 februarie va avea loc o nouă întâlnire între instituţiile implicate, la care va participa şi prefectul de Ruse, Plamen Stoilov. În Ruse, există unul dintre cele mai bune spitale de cardiologie din răsăritul Europei, iar giurgiuvenii ar putea fi trataţi acolo. De asemenea, medici bulgari, printre care unii au şi studiat medicina în România, ar putea veni la Giurgiu în cazul unor intervenţii medicale în acest domeniu”, a spus prefectul de Giurgiu.

Dacă planul de colaborare al autorităţilor giurgiuvene cu cele bulgare va fi pus în aplicare, toate ambulanţele, dar şi maşinile care ar urma să aducă medicii bulgari la Giurgiu ar putea avea undă verde în Vamă. Adică nu se va mai plăti taxa de pod în aceste cazuri, a mai precizat oficialul guvernamental.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!