La zi

Obţinerea apei calde cu ajutorul energiei solare la Mogoşeşti

Reducerea cheltuielilor dar şi protejarea mediului înconjurător. Acestea sunt doar câteva dintre avantajele montării de panouri solare în vederea obţinerii căldurii şi apei calde. Acest tip de investiţie ar putea fi realizată şi la Centrul de Asistenţă Socială Mogoşeşti.

Consilierii judeţeni au aprobat luni, 31 ianuarie, un proiect care urmează să fie depus spre finanţare. Proiectul, denumit „ Eficientizare consum energie termică la Centrul de Asistenţă Medico-Socială Mogoşeşti”, va fi depus în cadrul unui program finanţat prin Fondul de Mediu.

Valoarea totală a proiectului este de aproape un milion de lei, contribuţia autorităţilor judeţene ridicându-se la  peste 200 de mii de lei. Se urmăreşte astfel montarea unei instalaţii solare cu 24 de panouri presurizate. De asemenea, vor fi amplasate pompe de căldură de 54 de kilowaţi, respectiv 61 de kilowaţi, pentru încălzirea celor două pavilioane, dar va fi montată şi o instalaţie fotovoltaică având puterea de 18 kilowaţi conectată la reţeaua publică.

Prin implementarea proiectului se va realiza reducerea dependenţei de resurse de energie primară, protecţia mediului prin reducerea emisiilor poluante şi combaterea schimbărilor climatice.

Durata de implementare a proiectului este de 6 luni.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!