La zi Social

Maria Ciobanu, giurgiuveanca de 100 de ani

babaŞi-a crescut frumos copii, nepoţii şi chiar strănepoţii, iar acum îi are alături pe toţi cei dragi, într-o zi cu totul specială: ziua în care a împlinit 100 de ani. Este povestea Mariei Ciobanu, o giurgiuveancă ce a a fost sărbătorită marţi de familie, dar şi de reprezentanţii municipalităţii.A prins ambele războaie mondiale, seceta şi inundaţiile, a trăit sub multe regimuri politice şi a văzut multe, iar acum, la 100 de ani, Maria Ciobanu îşi aminteşte încă tot ce a trăit. Are alături unicul fiu (fost profesor de matematică, ajuns şi el la 71 de ani), nora, nepoţii, strănepoţii şi chiar stră-stră nepoţii.

Venerabila doamnă a primit marţi o vizită specială, pragul curţii sale fiind trecut de primarul Nicolae Barbu, care a felicitat-o, în numele municipalităţii, în această zi specială. Şi doamna Maria a povestit câte ceva din ceea ce a trăit în acest secol de viaţă.
Şi-a crescut copilul, a lucrat ca secretară la SCN şi a fost o gospodină desăvârşită, căreia îi plăcea să gătească.  De mai bine de 40 de ani, doamna Maria trăieşte, alături de familie, într-o casă cochetă pe strada 1 Mai. Şi, chiar dacă soţul său a murit la doar 54 de ani, doamna Maria a mers mai departe, şi-a crescut copiii şi nepoţii, iar acum spune că la 100 de ani „este bine, este chiar foarte bine, atâta timp cât îi am alături pe cei dragi” şi că secretul longevităţii este cumpătarea.
Aşa cu se cuvine, doamna Maria a fost sărbătorită de toţi cei dragi, dar a primit cadouri simbolice şi din partea Primăriei, ai cărei reprezentanţi i-au înmânat, pe lângă tradiţionalul tort şi buchetul de flori, şi o diplomă de cetăţean centenar. Oaspeţii, copiii, nepoţii şi strănepoţii i-au cântat, din toată inima, „Mulţi ani trăiască”, lucru ce a impresionat-o pe sărbătorita zilei, care a promis că va aştepta musafiri şi anul viitor.
C.M.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!