Sport

Patru giurgiuveni, medaliaţi la Campionatul European de Pankration

Patru medalii pentru sportivii de la CS AquilaMihai Dăncescu, Sorin Băluţă, Şerban Rovenţu şi Marius Tataoană, sportivi legitimaţi la CS Aquila Giurgiu, au obţinut şapte medalii la Campionatul European de Pankration: una de aur, patru de argint şi două de bronz.Giurgiuvenii antrenaţi de Ion Chelu au participat în premieră la pankration, un sport de contact cu origini greceşti ce combină elemente din box şi lupte libere. Aceştia au fost incluşi în lotul naţional şi au participat la două secţiuni: Submission şi Tradiţional.

Campionatul European de Pankration s-a desfăşurat între 27 şi 29 iunie în Complexul Sportiv „Apollo” din Bucureşti.
România a primit din partea Federaţiei Internaţionale de Lupte Amatori (FILA) dreptul de a organiza această competiţie după ce Ucraina, ţara în care trebuia să aibă loc iniţial Campionatul, n-a putut garanta siguranţa sportivilor.
Prima competiţie, primele medalii
Singura medalie de aur a sportivilor de la Aquila a fost câştigată de Mihai Dăncescu (Submission, -85 de kilograme). Acesta a obţinut şi argintul, însă la secţiunea Tradiţional.
Câte două medalii au cucerit şi Marius Tataoană (ambele de argint) respectiv Şerban Rovenţu (ambele de bronz) în timp ce Sorin Băluţă a luat argintul la Submission, categoria -63 de kilograme.
„Este pentru prima oară când sportivii noştri participă într-o competiţie de Pankration. Chiar dacă regulile sunt diferite faţă de cele după care ne antrenăm, iar echipamentul şi implicit priza diferă, ei s-au adaptat din mers şi merită felicitări pentru rezultatele obţinute” a declarat preşedintele CS Aquila, Ion Chelu.
La competiţia desfăşurată în România au fost reprezentate 19 ţări, numărul sportivilor fiind de aproximativ 250.
(Bogdan Vladu)

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!