Actualitate

ABCH Giurgiu: “Preventia, Tratamentul, Vindecarea. Solutii la problemele pacientilor oncologic din judetul Giurgiu”, masa rotunda la Spitalul judetean

Pe 4 februarie este marcată Ziua mondială de luptă împotriva cancerului. Cu acest prilej, se militează pentru accesul egal al tuturor pacienților la cele mai noi terapii împotriva bolii și pentru sporirea gradului de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică.

La Giurgiu, pe 4 februarie, Asociatia Bolnavilor de Cancer si Hepatita Giurgiu – presedinte Georgiana Cretu, a organizat la sediul Spitalului judetean  o masa rotunda cu tema “Preventia, Tratamentul, Vindecarea. Solutii la problemele pacientilor oncologic din judetul Giurgiu”. Alaturi de organizatori, la eveniment au fost prezenti pacienti, reprezentanti ai societatii civile, cat si reprezentanti ai unitatii spitalicesti, ai Casei de Asigurari de Sanatate , ai Directiei de Sanatate Publica si ai Directiei de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Giurgiu. Intalnirea s-a bucurat de participarea managerului Spitalului judetean, Mihaela Raţă, precum si a unor medici tineri – Mihnea Dinu (chirurgie), Alina Catalina Bratu (oncologie), Genoveva Liţă (diabet, nutriție și boli metabolice), cu totii dornici sa discute despre problemele pacientului oncologic si sa gaseasca solutii la multiplele probleme ce apar. Casa de Asigurari de Sanatate Giurgiu a fost reprezentata de dr. Monica Nicoara.

“Doua dintre obiectivele Asociatiei noastre au fost indeplinite si ma refer aici la dorinta noastra de a avea si un al doilea medic oncolog la Spitalul judetean, astfel s-a redus timpul de asteptare si nu in ultimul rand a crescut adresabilitatea. Avem acum, gratie managementului profesionist si deschiderii transparente a doamnei director Mihaela Rata, o sectie de oncologie moderna care, putem spune fara sa gresim, alina, prin atmosfera creata si blandetea medicilor, suferinta pacientilor. Nu este prima data cand organizam la Giurgiu o masa rotunda pe aceasta tema, insa este prima intalnire  facuta la spitalul judetean si ne bucuram de deschidere Ne dorim sa intarim colaborarea si de ce nu sa punem bazele crearii unei comisii multidisciplinare (in componenta careia se vor regasi medic oncolog, medic chirurg, medic nutritionist, psiholog) la spitalul judetean pentru pacientul oncologic , dar si a altei comisii interinstitutionale care, pe baza de voluntariat, sa solutioneze situatiile exceptionale ce apar”, a declarat Georgian Cretu, presedinte ABCH Giurgiu.

La sectia de Oncologie, voluntarii ABCH au stat de vorba cu pacientii pentru a afla ce nevoi au, le-au oferit materiale informative, iar doamnelor turbane, alaturi de gandurile frumoase.

 Asadar, la Giurgiu a existat in ultimul an preocupare in acest segment sensibil si exista premise favorabile pentru viitor, lucru subliniat si de managerul spitalului, Mihaela Raţă . De altfel, in cadrul intalnirii s-au evidențiat încă o dată problemele cu care se confruntă pacienții oncologici din Giurgiu, dar și aspectul deosebit de important al diagnosticării precoce a cancerului.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!