La zi

Abuzurile prefectului de Giurgiu nu se mai opresc! Singurele hotărâri aprobate în şedinţa CJ din 30 septembrie, atacate "la pachet"!

MUSTATEA

”Începând de astăzi, pentru mine nu mai există noțiunea de doamna prefect, înlocuită de ”Doamna Pix”. Este declarația făcută de președintele Consiliului Județean, Vasile Mustățea, în cea mai recentă conferință de presă. Care au fost motivele ce l-au deteminat să ajungă la o asemenea decizie ?

Despre ședința Consiliului Județean din 30 septembrie -faimoasa ședință în  care noua majoritate și-a arătat mușchii, s-a vorbit mult. Ce s-a spus doar la capitolul ”și altele” era faptul că, deși, în mare parte, proiectele de hotărâre din acea ședință au fost respinse, au existat, totuși, 6 hotărâri adoptate cu unanimitate de voturi, fiind aprobate inclusiv de consilierii PSD.

Joi seară, însă, Executivul Consiliului a avut o mare surpriză, venită din partea Instituției Prefectului, care anunţa că toate cele şase hotărâri au fost atacate în instanţa de Contencios Administrativ.

La ce se refereau cele șase hotărâri atacate acum? Prima viza închiderea Centrului de la Bolintin Vale, centru ce a fost, în fapt, închis, ca urmare a unui control al ministrului Muncii, care impunea CJ Giurgiu emiterea unei hotărâri în acest sens în termen de 30 de zile. Acum, fără a se şti pe ce motive, Prefectura atacă această hotărâre. „Mă depăşeşte gândirea prefectei în acest caz! Chiar nu înţeleg ce urmăreşte prin atacarea acestei hotărâri? Centrul este închis, asistaţii de acolo au fost relocaţi, deci, chiar nu înţeleg ce vrea doamna prefect!”, spune preşedintele CJ, Vasile Mustăţea.

În ”pachetul” de hotărâri atacate acum de Prefectură se mai regăsesc, printre altele, și cele privind asocierea cu mai multe județe vecine, în vederea reabilitărilor drumurilor județene 503 și 504, lista cu investițiile prioritare pe masterplanul județului, dar și o hotărâre de acordare a 17 sprijine financiare unor giurgiuveni aflați în situații dificile.

„Banii au ajuns deja la acei oameni şi, ca şi în celelalte cazuri, nu înţeleg raţiunea atacării acestei hotărâri, mai ales că grupul consilierilor PSD propunea, în plenul acelei şedinţe, extinderea acelei liste cu mai multe cazuri, iar toţi consilierii au fost de acord”

Mustățea spune că abuzurile continue ale prefectului de Giurgiu vor fi aduse – din nou – la cunoștința Guvernului, acesta intenționând să înainteze memorii către premier, vicepremier și către ministrul de interne. ”Abuzurile prefectului de Giurgiu nu mai au limite. Toate procesele intentate împotriva Consiliului Județean au fost pierdute de Prefectură, dar nimeni nu ia nicio măsură împotriva prefectei din Giurgiu”, afirmă președintele Vasile Mustățea.

El mai spune că nicăieri în ţară nu se întâmplă ce se întâmplă la Giurgiu, iar acţiunile prefectei vin ca urmare a faptului că, deşi pierde toate procesele intentate, nimeni nu ia nicio măsură împotriva sa. „Nu poţi ataca hotărâri doar pentru că aşa ai primit ordin! Asta este  dictatură! Din punctul meu de vedere, doamna prefect, până la urmă, nu este decât un pix în mâna altora, este persoana care doar semnează ce i se dictează. Şi, tocmai de aceea, începând de azi, pentru mine nu mai există DOAMNA PREFECT, ci doar… DOAMNA PIX”, a încheiat preşedintele Mustăţea.

 
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!