Politic

Surprizele sondajelor interne: IOHANNIS "vine tare din urmă"

sondaje

Intrăm în ultima săptămână de campanie, iar partidele își fac ultimele calcule înainte de bătălia de la urne. În interiorul PSD și ACL s-au efectuat sondaje ultima săptămână, iar cifrele dau multe calcule inițiale peste cap.

Conform sondajelor ACL, de la începutul campaniei electorale, cifrele arătau în felul următor: Victor Ponta – 38%, timp ce Iohannis avea 32%.

În ultima săptămână de campanie, PDL a efectuat tradiționalul sondaj de calibrare. Conform datelor brute, diferența dintre Klaus Iohannis și Victor Ponta ar fi de doar 4 procente. Sondajul de calibrare al PDL arată că Victor Ponta ar avea 36%, în timp ce Iohannis ar avea 32%.

De partea cealaltă, PSD-iștii admit pentru prima dată în această campanie, că Victor Ponta ar putea intra la un scor de sub 40%. În sondajele interne ale PSD, Victor Ponta are 39-40%, în timp ce Iohannis ar avea 31-32%.

Surpriza majoră este locul trei, pentru că vine tare din spate Monica Macovei. Atât în sondajele ACL, cât și în cele ale PSD, Macovei are șanse mari să le ia fața Elenei Udrea și lui Călin Popescu Tăriceanu.

Acest fapt este recunoscut și de oamenii lui Tăriceanu, care susțin că între cei trei este o bătălie extrem de strânsă și i-ar despărți cel mult două procente.

Clasamentele finale ale partidelor vor fi asumate săptămâna viitoare, când vor fi date publicității sondajele de calibrare.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!