Actualitate Comunicate Educație

Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului !

Nu vă lăsați copiii singuri în casă! Ignorarea acestui sfat a provocat, de-a lungul timpului, numeroase incidente grave, la care părinții au asistat neputincioși. O clipă de neatenție îi poate transforma în victime ale unor accidente casnice și din acest motiv vă reamintim regulile ce trebuie respectate, astfel încât copiii să fie în siguranță, în propriul cămin.
Sezonul rece se apropie, iar în multe dintre gospodării arde deja focul în sobă. Astfel, copiii nu trebuie lăsați să bage singuri lemnele în foc, deoarece jarul sau scântile căzute din sobă pot incendia lucrurile din cameră, iar aceștia pot suferi arsuri sau se pot intoxica cu fum. Probleme serioase pot apărea și dacă micuții cad pe plită sau pun mâna pe portița sobei, care este fierbinte.
Aparatele electrocasnice mici, cu suprafața încinsă, cum ar fi fierul de călcat, placa pentru păr, cănile electrice etc. pot lăsa urme dureroase dacă sunt atinse, din greșeală sau din curiozitate.
Nici în preajma aragazului, mai ales atunci când este în funcțiune, cei mici nu trebuie lăsați nesupravegheați. Cel mai mare risc este să tragă oalele, cratițele sau tigăile de pe foc, iar conținutul fierbinte să cadă peste aceștia.
Apa pusă la încălzit, ceaiul, cafeaua, uleiul încins reprezintă cauza cea mai răspândită a opăririlor la copii. Un astfel de caz a avut loc, în luna martie a acestui an, în localitatea Letca Veche, acolo unde un băiețel de doar doi ani a căzut într-un lighean cu apă fierbinte și a avut nevoie urgentă de îngrijiri medicale.
Nu în ultimul rând, curiozitatea sau dorința de a imita ceea ce fac adulții folosind chibriturile, brichetele, candelele sau lumânările a transformat în scrum multe case sau bunuri din gospodăriile părinților.
Informare preventivă
⦁ păstrați chibriturile, brichetele și alte surse de foc în locuri în care copiii nu au acces;
⦁ înlăturați orice curiozitate a copiilor în legătură cu focul, explicându-le care este pericolul pe care acesta îl reprezintă;
⦁ nu lăsați copiii singuri în casă cu sobe, plite, radiatoare și / sau aparate electrice aflate în funcțiune;
⦁ țineți copiii departe de locul unde gătiţi – aragaz, sobă;
⦁ gătiți mâncarea folosind doar arzătoarele dinspre perete. Mânerele tigăilor și ale cratițelor trebuie îndreptate spre perete;
⦁ nu lăsați la îndemâna copiilor vase cu lichid fierbinte;
⦁ nu așezați lumânări sau candele aprinse pe masă sau aproape de cei mici.

Materiale de informare preventivă:
https://youtu.be/6i_AqMJ_TSw?t=2    https://youtu.be/p7zGgElCYOU
https://youtu.be/ixUc6UmdzHY    https://youtu.be/Q14728rKBAM

Compartimentul Informare și Relații Publice

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!