Actualitate

Alteța Sa Regală Principele Radu a venit la Giurgiu

Marți, 20 februarie 2018, Alteța Sa Regală Principele Radu a făcut o vizită în municipiul Giurgiu.
Prima oprire a avut loc la Episcopia Giurgiului, unde Alteța Sa Regală a întâlnit pe Preasfințitul Părinte Ambrozie Sinaitul, Episcopul Giurgiului. Au fost discutate proiecte comune, sociale și filantropice.
Principele Radu a mers, apoi, la sediul Consiliului Județean Giurgiu, unde a avut o întrevedere cu doamna Nina Carmen Crișu, prefectul județului Giurgiu, domnul Marian Mina, președintele Consiliului Județean Giurgiu, precum și cu domnul Nicolae Barbu, primarul municipiului Giurgiu. Autoritățile locale au prezentat Alteței Sale Regale proiectele în curs privind dezvoltarea infrastructurii orașului Giurgiu.
Vizita a continuat la Colegiul „Ion Maiorescu” unde Principele Radu s-a întâlnit cu elevii și profesorii instituției de învățământ. Principele Radu a vizitat sălile de clasă, biblioteca, care cuprinde un fond de carte rară, iar la final a plantat un tei în fața Colegiului.
În încheierea vizitei, Principele Radu a participat, la Ateneul „Nicolae Bălănescu”, la evenimentul de lansare a volumelor regale „Povestea Castelului Peleș” și ,,Margareta. Mărturia unui sfert de veac”, apărute la Curtea Veche Publishing.
Cu această ocazie, Principele Radu a afirmat: „Am aşteptat ceva să mă reîntorc la Giurgiu, dar sunt bucuros că am revenit, fiindcă este în obiceiul şi tradiţia Familiei Regale să viziteze comunităţile locale, în special în partea lor care este cea mai vibrantă, şcoala, biserica, autoritatea locală şi, desigur, cultura. ”
Familia Regală va reveni în municipiul Giurgiu, în cursul acestui an.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!