Actualitate

Amenzi de până la 50.000 de lei pentru aprinderea grătarului în locuri neamenajate, prevăzute de faimoasa Lege a picnicului

De ani de zile, distracţia preferată a românului de 1 mai este grătarul. Fie că este la iarbă verde, cu familia şi prietenii, fie doar în faţa blocului, giurgiuvenii respectă cu sfinţenie această tradiţie. Anul acesta, însă, ar trebui să se gândească de două ori unde pun grătarul, pentru că s-ar putea trezi cu amenzi usturătoare.

Aşadar, avem o lege, avem amenzi şi sancţiuni. Mai rămâne să şi repectăm această lege, care, printre altele, prevede nu numai că grătarul nu mai poate fi făcut decât în locuri special amenajate, ci şi multe alte obligaţii ce trebuie respectate şi în aceste locuri. Teoretic, asta ar însemna că nimeni nu va mai face grătare în faţa blocului, prin părculeţe ori pe orice petec de verdeaţă întâlnit în cale. Şi tot teoretic, ar mai însemna că toţi cei care ar risca să nu respecte această lege ar urma să primească amenzi, ale căror sume nu sunt deloc de neglijat. Teoretic, pentru că, practic, este greu de crezut că cei 10 angajaţi ai Gărzii de Mediu vor putea acoperi tot judeţul în ziua de 1 mai şi vor putea să-i prindă în flagrant pe toţi cei care ori habar nu au de această lege, ori nu dau doi bani pe ea. Rămâne de văzut ce va fi pe 1 mai şi, mai ales, câte amenzi vor fi date pe deja celebra Lege a picnicului. Cât priveşte locurile special amenajate, la Giurgiu nu avem decât unul singur, aproape de piciorul podului, unde administraţia locală pune la dispoziţie mese şi bănci, dar şi grătare, locul fiind dotat cu toate utilităţile, de la apă curentă la toalete ecologice.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!