La zi

Peste 1.000 de poliţişti şi jandarmi, mobilizaţi pentru mini-vacanţa de Paşte în judeţul Giurgiu

800 de poliţişti şi peste 300 de jandarmi vor asigura giurgiuvenilor o perioadă liniştită de 1 Mai şi de Paşte. Cel puţin asta promit şefii celor două instituţii, care avertizează că nu vor tolera nicio abatere de la lege, fie că este vorba despre ordinea şi liniştea publică, traficul rutier sau slujbele din bisericile de pe raza judeţului.

Menţinerea ordinii şi linşitii publice, controaele în toate zonele în care se sacrifică şi comercializează miei, dar şi produse specifice Paştelui şi supravegherea traficului – acestea sunt cele trei paliere principale pe care vor acţiona poliţiştii giurgiuveni în perioada 1-6 mai. În toate aceste acţiuni vor fi implicaţi peste 800 de angajaţi ai Inspectoratuui Judeţean de Poliţie. Efectivele vor fi suplimentate şi la Poliţia Rutieră, care a început, deja, acţiunile de control în trafic de marţi, 30 aprilie, acţiunile urmând a se intensifica pe 1 mai, dar şi în zilele în care turiştii tranzitează Giurgiu pentru a ajunge şi a se întoarce din ţările vecine, în care îşi petrec mini-vacanţa de Paşte.

Şi, cum ziua de 1 mai este, prin tradiţie, marcată de ieşiri la iarbă verde, poliţiştii de la Ordine Publică vor fi cu ochii pe locurile unde se organizează, de obicei, astfel de activităţi. Evident, nici bisericile nu vor fi uitate, dat fiind faptul că au început slujbele de Denii şi că urmează Denia Mare şi Învierea.

Ca de fiecare dată, alături de poliţişti vor acţiona şi jandarmii. Ei vor avea ca misiune asigurarea ordinii ş liniştii publice în zonele de risc. Şi aici vorbim despre zonele în care, joi, vineri şi şi sâmbătă, se aşteaptă aglomerări mari de persoane la slujbele din lăcaşurile de cult. Vizate sunt bisericile din Giurgiu, Episcopia, dar şi mai multe localităţi ale judeţului.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!