La zi

Amenzi de peste 36.000 lei aplicate de jandarmi în luna septembri

jandarmAdresarea de injurii și amenințări cu acte de violență, provocarea de scandaluri și tulburarea liniștii publice sunt faptele pentru care jandarmii au aplicat cele mai multe sancţiuni contravenţionale în luna septembrie. În aceeași perioadă jandarmii au continuat şi activităţile preventive pe timpul competiţiilor sportive și în zona instituțiilor de învățământ.
Echipajele Jandarmeriei au urmărit soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite de la cetățeni şi au aplicat 164 de avertismente scrise şi amenzi în valoare totală de 36.200 lei. Dintre acestea, 88 au fost aplicate în mediul urban, iar 76 în localitățile rurale. Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şi pentru următoarele fapte:
  • consumul de băuturi alcoolice în locuri publice;
  • refuzul de a da relaţii pentru stabilirea identităţii;
  • solicitarea intervenţiei la faţa locului, fără motiv întemeiat.
            Continuând campania „Violența nu îți ajută echipa favorită! Alege să fii fair-play”, în luna septembrie au fost organizate 2 acţiuni preventive cu ocazia meciurilor de fotbal din Liga I.
         Odată cu începerea noului an școlar, 8 instituții de învățământ din județul și municipiul Giurgiu au fost incluse în itinerarul de patrulare al jandarmilor, care sunt prezenți zilnic în zonă pentru a preveni implicarea elevilor în comiterea de fapte antisociale și pentru a asigura o intervenție rapidă la evenimentele sesizate în incinta sau în apropierea unităților școlare din competență.
            Totodată au debutat activitățile preventiv-educative în rândul elevilor de liceu, fiind promovat mesajul Respectă și vei fi respectat”.
Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul
Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!