Social

Amnistie fiscală pentru mame, bugetari şi pensionari

camera deput

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat marţi, 9 septembrie, în calitate de for decizional, proiectul de lege care prevede amnistierea fiscală în cazul mamelor ce au beneficiat de indemnizaţii pentru creşterea copiilor calculate în mod greşit, dar şi al unor categorii de bugetari şi pensionari.

Proiectul prevede ca sumele provenite din debitele recuperate începând cu 1 ianuarie 2011 şi până la data intrării în vigoare a legii în discuţie să se restituie eşalonat, pe o perioadă de cinci ani, începând cu 1 ianuarie 2015, prin plăţi anuale egale.

Aproximativ 20.000 de mame, 25.000 de bugetari şi 50.000 de pensionari vor beneficia de amnistia fiscală.

Cât priveşte mamele care care au beneficiat de indemnizaţii calculate în mod eronat, există aproximativ 12.500 care ar trebui să restituie statului anumite sume, şi alte 8.000 care au făcut-o deja. Celor din urmă li se vor înapoia banii eşalonat. În acest caz, al mamelor, cuantumul restituirilor ajunge la 50 de milioane de lei.

În ceea ce priveşte pensionarii, scutirea debitelor care sunt în curs echivalează cu un cuantum de 65 de miioane de lei pentru 30.000 de pensionari. Cei care au apucat deja să plătească şi intră în al doilea dispozitiv al legii, respectiv restituirea, sunt în număr de 50.000 pe o sumă de 350 milioane lei.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!