Politic

Antonescu scade în popularitate

Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie remarcă o scădere a popularităţii în dreptul lui Crin Antonescu, conform unui sondaj realizat de curând privind oamenii politici agreaţi de către români. Liderul PNL a ajuns la un foarte îngrijorător 17% în preferinţele electoratului, nota bene, acelaşi procent avându-l şi preşedintele reinstalat, Traian Băsescu.

Pe primul loc se află, uşor paradoxal, Victor Ponta, cu 24%, faţă de luna decembrie a lui 2011 observându-se destule permutări. Bunăoară, la sfârşitul anului trecut, Crin Antonescu era cel mai apreciat om politic în preferinţele românilor, cu 24%, urmat de Traian Băsescu, cu 13%, Dan Diaconescu, 10%, Victor Ponta, cu 8% şi aşa mai departe. În mai puţin de nouă luni, iată că actualul premier îl devansează net pe viitorul preşedinte (după toate probabilităţile).

Una peste alta, lui Victor Ponta i-a priit revenirea la putere, în comparaţie cu partenerul său de alianţă. În altă ordine de idei, nici noua guvernare şi nici evoluţiile din ultimul timp nu i-au făcut pe români mai optimişti. Conform aceluiaşi IRES, la fel ca în decembrie 2011, 80% dintre subiecţii intervievaţi sunt de părere că România merge într-o direcţie greşită.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!