Cultură

Argo şi Homeland, protagonistele ultimelor Globuri de Aur

Globurile de Aur, respectiv premiile Asociaţiei presei străine de la Hollywood, după cum bine se ştie, preced Oscarurile şi, de cele mai multe ori, se identifică cu ceremonia supremă a celei de-a şaptea arte.

Altfel spus, cine îşi adjudecă Globul, va bifa, o lună mai târziu, şi Oscarul.

Aşadar, insomniacii abonaţi la HBO, luni dimineaţa, de la orele 04.00, le-au putut urmări pe teribilele Tina Fey şi Amy Poehler găzduind cu umor cea de-a 70-a ediţie a Golden Globe.

Winnerii absoluţi au fost, în opinia noastră, Ben Affleck şi cuplul Claire Danes&Damien Lewis, protagoniştii serialului Homeland. De ce Affleck? Pentru că este unul din producătorii, dar şi regizorul dramei Argo, ce a devansat celelalte nominalizate, mai bine cotatele Lincoln, Django Unchained, Life of Pi şi Zero Dark Thirty.

Apropo de Lincoln, filmul lui Steven Spielberg ce i-a mai adus un glob de aur magnificului Daniel Day Lewis a fost prezentat de expreşedintele SUA, Bill Clinton.

Revenind la Homeland, Patria – cum l-au tradus operatorii români, serialul de spionaj ce şi-a dus la capăt primele două sezoane, pentru toţi fanii români ce şi-au manifestat nu odată nerăbdarea în aşteptarea celui de-al treilea sezon, le spunem că acesta debutează de-abia în luna octombrie.

Altfel, Jodie Foster, care a trecut de 50 de ani şi care nu s-a sfiit să-şi deconspire vârsta, dar şi orientarea sexuală, a primit, mai mult decât meritoriu, premiul Cecil B. Demille. Ne-am amintit astfel de capodopere ale genului, în care inegalabila actriţă a fost în prim plan; de la Taxi Driver şi Nell, până la Tăcerea mieilor şi Micul Tate.

Quentin Tarantino nu şi-a putut ascunde uşoara dezamăgire, Globul pentru scenariu original fiind o palidă consolare, în contradicţie totală cu Don Cheadle însă, învingător pentru rolul perfect pe care-l face în House of Lies.

Una peste alta, în doar câteva fraze, a 70-a ediţie a Golden Globe s-a rezumat la următoarele: Homeland, peste Boardwalk Empire, Newsroom şi Downtown Abbey – Argo, peste Lincoln, Django Unchained şi Zero Dark Thirty.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!