Actualitate

Asociaţia Comunelor, şi la Giurgiu

Locuitorii judeţului Giurgiu se vor face auziţi cu ajutorul aleşilor lor şi prin vocea Asociaţiei Comunelor din România. Primarii giurgiuveni au aderat la filiala judeţeană a structurii menţionate, înfiinţată pe 19 octombrie. Aproape toţi primarii din judeţul Giurgiu au mers miercurea trecută, la Consiliul Judeţean, la o întâlnire organizată de Asociaţia Comunelor din România, conducerea structurii intenţionând să înfiinţeze o filială şi la nivelul judeţului nostru.

„Giurgiu era unul dintre cele patru judeţe unde nu aveam constituită filială. Era vorba şi despre Bihor, Bistriţa Năsăud şi Ilfov. Astăz i(miercuri, 19 octombrie, n.r.), prin amabilitatea domnului preşedinte Dumitru Beianu, şi îi mulţumesc pe această cale, primarii s-au mobilizat pentru a întocmi documentele necesare înregistrării filialei judeţene ca personalitate juridică”, ne-a spus preşedintele Asociaţiei Comunelor din România, Emil Drăghici.

Tot pe 19 octombrie, a fost stabilit şi Consiliul Director al filialei Giurgiu a Asociaţiei Comunelor din România. Preşedinte a fost ales primarul comunei Daia, Ionel Moroacă, prim-vicepreşedinte este edilul din Cosoba, Gabriel Lixandru, iar printre vicepreşedinţi se numără primarul de la Izvoarele, Alin Stanciu şi cel din Malu, Ion Mârzac.

„Statutul filialei judeţene a Asociaţiei Comunelor din România prevede că, la nivel de Adunare Generală, primarii se întrunesc anual sau de câte ori este nevoie, Consiliul Director semestrial, tocmai pentru a se alătura şi celorlalte filiale judeţene ale ţării astfel ca, la nivelul Asociaţiei, să acţionăm în comun”, a mai spus Drăghici.

În plus, la întâlnirea de săptămâna trecută, au fost ridicate problemele curente în administraţia publică locală, precum Codul Finanţelor Publice, legea privind exproprierile, sau situaţia încasării amenzilor de la persoane fizice ori juridice.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!