Actualitate Comunicate

Asociația Viață și Speranță 2003 lansează campania locală de informare, educare și conștientizare a drepturilor omului, nondiscriminare și tratament egal

GIURGIU, 28.02.2022

Asociația Viață și Speranță 2003
lansează campania locală de informare, educare și conștientizare a drepturilor omului, nondiscriminare și tratament egal

Asociația Viață și Speranță 2003 anunță lansarea campaniei locale de informare, educare și conștientizare a drepturilor omului, nondiscriminare și tratament egal dedicată persoanelor de etnie romă din județul Giurgiu.

Campania face parte din cadrul proiectului Step by Step towards an Inclusive Society. Proiectul este derulat de Federația UNOPA în parteneriat cu COPAC (Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România) cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Scopul proiectului este creșterea capacității organizațiilor neguvernamentale mici, care lucrează în zone și pentru grupuri țintă insuficient deservite, de a se implica în apărarea drepturilor omului și promovarea tratamentului egal, prin programe de cetățenie activă.

Datele recente arată că există un nivel ridicat de discriminare cu care persoanele de etnie romă se confruntă din partea societăți non-roma, așadar prin intermediul campaniei locale de informare, educare și conștientizare a drepturilor omului, nondiscriminare și tratament egal, ne propunem să contribuim la creșterea toleranței, nondiscriminării, promovării egalității și combaterii excluziunii sociale a persoanele de etnie romă.

Obiectivele campaniei sunt:

Timp de 6 luni, minim 3600 de persoane din populația generală vor fi informate și conștientizate cu privire la drepturile omului, nondiscriminare și tratament egal (în comunitate și/sau în mediul online)
5 tineri voluntari vor implementa campania locală de informare, educare și conștientizare a comunității, pe tematica drepturilor omului, nondiscriminare și tratament egal.
24 de acțiuni locale (online sau în comunitate) de informare, educare, conștientizare privind drepturile omului, nondiscriminare și tratament egal.

MESAJ CAMPANIE: TOȚI AVEM ACELEAȘI DREPTURI!

În cadrul acestei campanii, este disponibil numărul de telefon 0725510521, destinat persoanelor care fac parte din comunitatea romă din județul Giurgiu și se simt discriminate. Un expert va prelua apelul și îl va consilia în vederea depășirii acestei situații.

Înființată în anul 2003, Asociația Viață și Speranță 2003 are ca principală misiune organizarea și susținerea de acțiuni concrete în sprijinul persoanelor care vulnerabile din județul Giurgiu. Prin activități de advocacy și colaborarea cu autoritățile locale, organizația promovează și facilitează integrarea persoanelor vulnerabile în societate, le apără drepturile și derulează campanii de awareness menite să diminueze discriminarea în rândul lor. Mai multe despre Asociația Viață și Speranță 2003 aici: https://viatasperanta.ro/

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru

Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

Date contact:

Adnana Ilie
Viață și Speranță 2003
https://viatasperanta.ro/
viatasperanta@yahoo.com
0763405192

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!