La zi

Atenţie la reducerile din magazine!

Aşteptată cu maxim interes de majoritatea românilor, soldările la produsele de iarnă încep de marţi, 15 ianuarie. Dacă sunteţi interesaţi de astfel de cumpărături, e bine să ţineţi sema de câteva reguli, pentru a nu vă trezi că, în loc să cumpăraţi un produs cu preţ redus, l-aţi achiziţionat, de fapt, la un preţ mai mare decât cel iniţial.

Deşi, legal, magazinele au dreptul să organizeze campanii de soldare pentru colecţiile de toamnă-iarnă din 15 ianuarie, în multe cazuri, în special la marile lanţuri de magazine,  campaniile promoţionale au început mult mai repede, iar reducerile depășesc în unele cazuri 50%. Așa cum s-a întâmplat şi cu promoțiile la alimente de Crăciun, reducerile pot fi, însă, de doar un ban, sau, mai rău, pot fi, de fapt, mai mari decât prețul inițial. De aceea, dacă vreţi să cumpăraţi într-adevăr un produs cu preţ redus, trebuie să țineți cont de anumite reguli. În primul rând, trebuie să ştiţi că orice reducere de preț trebuie indicată în mod clar, astfel încât să nu existe nicio îndoială în privința prețului care trebuie plătit. Prețul indicat trebuie să fie prețul total, adică prețul cu toate taxele incluse și incluzând toate serviciile care trebuie plătite suplimentar de către consumator. De asemenea, prețul redus trebuie să fie inferior prețului de referință. Prețul nou, redus, trebuie indicat clar prin raportarea la prețul vechi, fie prin afișarea alături de acesta, barat, fie prin indicarea procentului de reducere, sau prin combinarea celor două modalități.

Pentru a evita eventuale neplăceri, consumatorul ar trebui în primă instanţă să verifice cu atenție modul în care este afișată reducerea pe website sau pe eticheta produsului pe care doreşte să îl achiziţioneze. Atunci când comandă online, consumatorii trebuie să verifice cu atenție, înainte de a trimite comanda, dacă prețul produsului din coșul de cumpărături este aceleași cu prețul indicat atunci când au ales produsul respectiv. Nu în ultimul rând, consumatorii ar trebui să păstreze bonul ori factura, sau comanda atunci când cumpără online.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!