Actualitate

Week-end fără evenimente rutiere pe şoselele din Giurgiu

A devenit deja o obişnuinţă ca sfârşitul de săptămână să aducă numeroşi poliţişti pe şoselele din Giurgiu. Iar prezenţa acestora începe să aibă efect, pentru că week-end-ul trecut nu s-a înregistrat niciun eveniment  rutier, în ciuda condiţiilor meteo nefavorabile.

Pentru că a fost o perioadă în care în judeţ au fost precipitaţii mixte şi am avut de-a face cu un fenomen periculos pe şosele – poleiul – pentru Poliţia Rutieră prioritară a fost, în week-enul trecut, legătura permanentă cu administratorii drumurilor din judeţ, care au intervenit rapid, iar rezultatele s-au văzut: o singură tamponare uşoară înregistrată în această perioadă. Vineri, sâmbătă şi duminică, mai bine de 80% din poliţiştii de la Rutier au fost pe drumurile de pe raza judeţului, concentrându-şi, însă, atenţia asupra zonelor cu risc, adică asupra drumurilor din nordul judeţului.

Prezenţa masivă a Poliţiei în stradă a avut rezultate palpabile: un număr mult mai mic de sancţiuni contravenţionale şi de permise auto reţinute, semn că giurgiuvenii fie ştiu de frică, fie încep să devină mai conştienţi de necesitatea respectării legislaţiei rutiere.

Acest gen de acţiuni continuă pe tot parcursul săptămânii, însă se intensifică în zilele de week-end, când poliţiştii de la Rutier sunt sprijiniţi de colegi din celelalte structuri ale Inspectoratului Judeţean, fiind vorba despre acţiuni în sistem integrat.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!