Actualitate Pixu' corect Politic

ATITUDINE: Şedinţa excluderii lui Dinu, între vervă şi decădere

photoConsilierul local PNL Ionel Dinu a fost exclus din partid. Procedură statutară până acum, previzibilă în continuare. Dl. Dinu va face contestație la Comisia de Arbitraj de la București, care va da dreptate lui … Vasile Mustațea. De abia atunci va deveni interesant!
Pentru sedința excluderii din Consiliul Local, susținătorul de bază al d-lui Dinu se numește Nicolae Barbu (motivele, data viitoare). Dar de votat, votează doar consilierii, ori dl. Dinu a avut grijă să-i măscărească, succesiv și repetat, atât pe viceprimarul PPDD Alexandru Vladu, depozitarul de facto al celor 10 voturi ale partidului său, cât și pe onorabilul Nicu Bădălău, modest reprezentat si aici de doi consilieri PSD. Risc să afirm că votul va fi favorabil excluderii, luând în calcul declarațiile revanșarde ale liderilor PPDD.
Dl. Bădălău, întotdeauna plin de ași în manșete, întruchipează singura șansă a lui Dinu, anume ca prefectul județului, Nina Crișu, fostă pro Beianu, la inițiere, fostă pro Barbu în vremurile independenței, actualmente pro Bădălău, să atace în contencios hotărârea de excludere, amânând pronunțarea până spre sfârșitul mandatului. Perspectivă discutabilă, numai dacă ne aducem aminte de alegerile din 2004, anul trădării memorabile a duetului Dinu – Dascălu. Îi vor fi ajuns blestemele aceluiași PNL, devreme ce Dascălu nu poate justifica 100 000 euro, în relație cu ANI, iar Dinu are probleme de verticalitate. PNL continuă, așadar, parcursul balansat al ultimilor ani.
Cu Ionel Dinu în vervă aproape insalubră, Lucian Iliescu în postura de avocat umil și disciplinat al apărării, cu Vasile Mustățea condescent până la greață, ședința delegației permanente a PNL a lăsat participanților de rând o impresie descurajantă, comparând cu forța și rigoare de altădată.  O scenă perfectă, tip clișeu, despre mărirea și decăderea unei echipe ai cărei componenți s-au crezut stăpâni nemuritori ai vremii. Și cel mai trist este că aceleași convingeri îi animă și astăzi.
Pixu’ Corect
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!