Actualitate Cultură

Prietenii de la Ruse serbează Zilele Culturii Române în Bulgaria! Ce pregătesc ei?

afis Ruse curbeÎn perioada 27-29 noiembrie, la Ruse, vor avea loc mai multe manifestări cultural-artistice dedicate nouă.
Astfel, potrivit unui comunicat de presă al celor de la Euroregiunea „Danubius”, miercuri, 27 noiembrie, de la ora 18.00, în faţa scenei mari a Teatrului Dramatic „Sava Ogneanov” din Ruse, va fi amenajată expoziţia „Regina Maria a României-istorie şi soartă”, dedicată comemorării a 75 de ani de la moartea reginei. Exponatele aparţin Muzeului Naţional „Palatul Cotroceni”, Bucureşti.
Tot pe 27 noiembrie, de la ora 19.00, în sala „Europa”, va avea loc un concert prezentat de elevii Liceului de Muzică „Dinu Lipati” Bucureşti.
Joi, 28 noiembrie, în sala de cameră „Slavi Shkarov”, de la ora 17.00, actorii Teatrului „Sava Ognianov” vor pune în scenă piesa semnată de Mircea M. Ionescu(directorul teatrului din Giurgiu), „Puşlamaua de la etajul 13”.
Tot joi, de la ora 19.00, Teatrul „Tudor Vianu” Giurgiu va prezenta piesa „Nu mor pescăruşii când vor porcii mistreţi” scrisă tot de Mircea M. Ionescu.
Vineri, 29 noiembrie, de la ora 19.00, va putea fi urmărit, tot în sala de cameră „Slavi Shkarov”, filmul „După Dealuri” al lui Cristian Mungiu.
Evenimentul „Zilele Culturii Române în Bulgaria” este organizat în primul rând de Prefectura Ruse, Primăria Ruse şi Euroregiunea „Danubius”, în parteneriat cu mai multe instituţii culturale.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!