Actualitate

Mii de solicitări pentru viză de flotant în judeţul Giurgiu

Serviciile de evidenţa populaţiei din cadrul primăriilor giurgiuvene sunt luate zilele acestea cu asalt de către cei care vor vize de flotant. Lucrătorii din cadrul acestor unităţi de-abia mai fac faţă cererilor pentru eliberarea vizelor. Întâmplător sau nu, şi alegerile locale bat la uşă.

Ne amintim, nu numai de la alegerile precedente, despre diversele scandaluri în care au fost implicaţi alegători care, cu doar câteva săptămâni înainte de primul scrutin, obţineau vize de flotant în unele localităţi, fără să aibă vreo legătură cu proprietarii de la acele adrese.

Istoria se repetă şi anul acesta. În urma unor sesizări primite din partea unor cetăţeni din comuna Bulbucata, am aflat că aici există adrese pentru care nu mai puţin de 21 de persoane au făcut solicitări în vederea obţinerii unor vize de flotant. Este şi cazul imobilului deţinut de Gheorghe Stan din comuna Bulbucata (foto 1). Oamenii din comună spun că domnul Stan este membru de vază al PDL, urmând ca la alegerile din vară să candideze pentru un post de consilier local.

La vederea reporterilor de la Informaţia de Giurgiu, Gheorghe Stan a refuzat să ne dea mai multe detalii. Ne-a precizat însă că toate cele 21 de persoane îi sunt rude şi că se mută la el pentru a-l ajuta la muncile agricole. Cert este că aceste sesizări i-au determinat pe unii edili sau oameni politici să se adreseze Parchetului pentru demararea unor anchete care să facă lumină în acest caz. Straniu este şi faptul că multe astfel de persoane nici măcar nu depun cereri pentru obţinerea acestor vize. O astfel de situaţie a fost semnalată la Comana, drept pentru care conducerea PNL Giurgiu a formulat un demers către Prim Procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu pentru a vedea dacă aceste fapte se confirmă sau nu.

Alte asemenea sesizări ne-au mai fost făcute şi de către edilul din Iepureşti, unde în ultimele două săptămâni, au fost depuse peste 270 de solicitări pentru viză de flotant.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!