Actualitate

ATMOSFERĂ DE SĂRBĂTOARE LA CĂMINUL DIN ONCEȘTI

Persoanele vârstnice instituționalizate în căminul din localitatea Oncești au avut parte vineri, 22 decembrie 2017, de o zi deosebită. Elevii Centrului de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale Giurgiu au susținut în acest centru un frumos program artistic din care nu au lipsit colindele și cântecele interpretate la orgă și acordeon. Timp de peste o oră, 20 de copii, elevi ai claselor de canto, orgă și acordeon, îndrumați de Mihaela Țițeica și Valentin Mărgean, i-au încântat pe cei 34 de beneficiari de servicii sociale din acest cămin; a fost o atmosferă frumoasă, în care s-a simțit emoția din glasurile copiilor dar și încântarea publicului.
În aceeași zi, persoanele vârstnice s-au bucurat să vadă pregătirea porcului în mod tradițional chiar în centrul în care locuiesc. Bujoreanu Mihăiță din satul Bălanu, comuna Stănești, a donat pentru ei un porc, care a fost gătit în mod tradițional.
“ Centrul a fost dat în folosință la sfârșitul anului 2016 și este pentru prima dată când beneficiarii căminului sărbătoresc astfel aceste zile premergătoare Crăciunului. Ne străduim să creăm aici o atmosferă în care persoanele vârstnice să aibă parte de căldura sărbătorilor. Pot spune că suntem aici o mare familie, sperăm ca oamenii care se află în grija noastră în acest cămin să simtă spiritul Crăciunului. Mulțumim tuturor celor care au contribuit la crearea acestei atmosfere de sărbătoare, care i-a încântat pe cei care beneficiază de servicii sociale în acest cămin”, a declarat Cătălina Ene, șef al centrului pentru persoane vârstnice din localitatea Oncești.
Ziua s-a încheiat cu o alta surpriză plăcută pentru seniori. Deși nu este un lucru obișnuit ca acasă să vină Poliția la ușă, la ceas de seară aceștia i-au avut în mijlocul lor pe reprezentanții Poliției Județene Giurgiu, care, cu o zi înainte de a dărui cadouri copiilor din casele de tip familial și persoanelor adulte cu dizabilități din structurile rezidențiale, au trecut și pe la Căminul din Oncești pentru a le dărui vârstnicilor cadouri, pentru a le face urări de sărbători și pentru a-i asigura că vor fi mereu alături de ei.
Denisa Cristescu
Consilier Comp. Relații cu Mass-Media

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!